Historie

Andrea_Alberto_Bocelli_wijnen_wijngaard

Alberto en Andrea Bocelli in hun wijngaard

Zivva wijnen is de officieel en exclusief importeur / distributeur voor Nederland van Bocelli wijn.
Er zijn andere websites die Bocelli wijnen aanbieden. Omdat deze websites niet via de officiële distributiekanalen geleverd krijgen kunnen wij de echtheid van deze wijnen niet garanderen. Er zijn ook imitatie wijnen in omloop, zie dit artikel.

Al meer dan 130 jaar wordt op de Azienda Bocelli wijn gemaakt. “Rijping van 18 maanden in Franse eikenhouten wijnvaten, verder verfijnd in de fles. Een intense en aanhoudende wijn met de geur van rood fruit en specerijen, uitgebalanceerd, aangevuld met de geur van eiken dat een complexiteit meegeeft aan het aroma. Een volle en ronde smaak met een uitstekende balans van zuren en tannine wat een rijke en langdurende afdronk geeft.”
Dit zijn slechts enkele voorbeelden wat er over deze wijnen geschreven wordt.

Geweldige ervaring

Voor de fans van Andrea Bocelli betekent zijn achternaam een hemelse stem en een charmant, verfijnd gevoel dat zijn muziek met zich mee brengt. Maar in hun huis in Lajatico, in Toscane, is de naam “Bocelli” vooral bekend om … tractoren. Andrea’s familie is al tientallen jaren een van de grootste dealers van Toscane van agrarische werktuigen, en van Andrea werd verwacht zijn vader op te volgen in die business … ware het niet zo dat zijn stem een hemelse ervaring teweeg brengt. Andrea en zijn broer Alberto bezitten ook een wijnmakerij en de opmerkelijke Prosecco die zij leveren bezit ook heel goed het vermogen om een hemelse ervaring te geven. De Bocelli Prosecco is licht, sierlijk, delicaat, en waanzinnig lekker. Het uitnodigende karakter en romige textuur maakt het een van de beste Prosecco’s die we geproefd hebben. Muziekfan, wijnliefhebber – wat je ook bent, je gaat zeker voor deze prachtige bruisende liefde!.

Andrea Bocelli

Lang voordat Andrea Bocelli beroemd werd door muziek, was de Bocelli familie al bekend door wijn. Al meer dan 130 jaar maken zij klassieke wijnen op hun Toscaanse boerderij. Sinds 1881, verdeeld over drie generaties, maakt de Bocelli familie klassieke Italiaanse wijnen op hun kleine landgoed in Toscane. Tot op de dag van vandaag geniet “Mamma Bocelli” nog steeds van het werken in de wijngaarden. Zorgvuldig bindt zij de wijnstokken met de hand. Schoonzus Cinzia en broer Alberto beheren de azienda en ontvangen de gasten die langskomen om hen te begroeten. Het is een echte familie-aangelegenheid. En als er een ding is dat Andrea, zijn broer Alberto, en hun familie graag willen doen, is het om hun speciale Italiaanse cultuur te delen met vrienden over de hele wereld. Of het nu de muziek van “La Boheme”, of de wijn van la dolce vita is, ze geven inzicht in de kunst van het goede leven. Perfecte wijnen om elke dag te vieren.

Zivva wijnen is de officieel en exclusief importeur / distributeur voor Nederland van Bocelli wijnen. Er zijn andere websites die Bocelli wijnen aanbieden. Omdat deze websites niet via de officiële distributiekanalen geleverd krijgen kunnen wij de echtheid van deze wijnen niet garanderen. Er zijn ook imitatie wijnen in omloop, zie dit artikel.